-->

Suara Melayu Baru

Breaking News
Loading...

Deklarasi SMB

Padiyappa 

 1. Suara Melayu Baru (SMB) merupakan blog 'independent' yang berjuang memartabatkan agama, bangsa dan tanahair. Setiap karya dan tulisan yang terkandung di dalam blog ini semata-mata untuk menegakkan kebenaran dan mencegah kemungkaran selagi mana tidak bertentangan dengan Al-Quran dan As-Sunnah.
 2. Setiap karya dan penulisan di dalam SMB adalah berdasarkan pandangan, pendapat dan idea peribadi penulis sendiri tanpa dipengaruhi atau dimanipulasi oleh mana-mana pihak samada secara langsung atau tidak langsung.
 3. SMB tidak tertakluk atau tidak mempunyai sebarang perkaitan dengan mana-mana kumpulan, puak, set, team, unit, jawatankuasa bagi mana-mana pertubuhan, parti, ngo, persatuan, kelab dan seumpama dengannya. Tindakan untuk cuba mengaitkan SMB dengan mana-mana pihak adalah tidak tepat dan tidak bijak.
 4. Namun begitu, SMB mengalu-alukan mana-mana pihak yang ingin berkongsi idea dengan SMB agar menyalurkan idea tersebut samada dengan cara email terus ke ariffraazdinamik@gmail.com , meninggalkan idea di ruangan komen, melalui laman page facebook Suara Melayu Baru, laman twitter di @padiyappa atau dengan apa cara sekalipun yang difikirkan sesuai dan akan sampai ke tangan SMB.
 5. Setiap idea dan pandangan yang disalurkan terlebih dahulu akan disaring agar tidak terkeluar dari landasan perjuangan SMB sebelum disiarkan.
 6. SMB juga mengalu-alukan mana-mana pihak yang berminat untuk meletakkan pautan (link) SMB di blog anda, menyenaraikan di dalam bloglist anda. SMB juga tidak menghalang mana-mana pihak yang ingin mengambil artikel atau mana-mana bahagian artikel samada secara 'copy paste', 'screen capture' atau apa jua cara untuk berkongsi maklumat.
 7. Namun begitu, ingin ditegaskan, setelah artikel atau mana-mana bahagian artikel disalin keluar dari SMB, maka SMB tidak lagi bertanggungjawab ke atasnya.
 8. SMB juga mengambil kesempatan merakamkan setinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang sentiasa memberi sokongan kepada SMB termasuk sebagai 'followers', 'bloglist', 'link', melalui komen yang ditinggalkan, sharing, retweete dan sebagainya.
 9. Untuk makluman, SMB akan memaklumkan sumber artikel yang diperolehi sekiranya SMB menyalin (copy paste) sepenuhnya satu-satu artikel. SMB berhak untuk tidak memaklumkan sumber sekiranya artikel tersebut diambil hanya sebahagian tertentu.
 10. SMB juga mengambil kesempatan memohon maaf jika kehadiran blog SMB ini telah menyusahkan atau memberi kesan dalam kehidupan mana-mana pihak. 
 11. Kepada mana-mana pihak yang berhasrat untuk berkongsi sebarang info dan maklumat, boleh hubungi SMB melalui :
Semoga SMB akan terus istighomah dalam perjuangan memartabatkan agama, bangsa dan tanahair.

Wassalam...

Yang benar,

Padiyappa
(Penulis SMB)

0 comments:

Catat Ulasan

Jasper Roberts - Blog

 
REPLACE-WITH-FACEBOOK WIDGET-CODE-HERE