Isnin, 18 Januari 2016

[INFO PENANG] PANAS!!! Daripada RM2,400 Bagi 1 Meter, Dah Turun Jadi RM919 Bagi 1 Meter... Memang LGE Pakar Kencing 'Cash'... #SahabatSMB

"Daripada 12.5km, sekarang dah jadi 33km... siap ada flyover plus jambatan lagi... baiklah, 33km dgn kos RM30juta... 1 meter jatuh RM919.00... masih melampau bg hanya kerja mengecat jalan"


Aiyaa... lu butoi2 kincing dinding punya kaki la... mula lu cerita ini macam... lepas tu, lu story itu macam... sekarang, lu sembang sudah lain macam... lu memang macam-macam maaa... abih skang, apa macam???



Itu hari lu cerita kos untuk 12.5km lorong khas berbasikal hampir cecah RM30 juta... bila itu projek sudah bikin, rakyat cuma nampak lu sapu cat hijau sepanjang lorong pejalan kaki sedia ada... siap boleh cilok pokok, bus stand sama parking motor...


MBPP, lu punya agensi sudah bikin law apa macam mau bikin lorong berbasikal di dalam bandaraya yg sudah bertaraf warisan... lebar lorong berbasikal, sekali dgn lorong pejalan kaki mesti tidak kurang dari 3.5 meter... tapi yg lu bikin? Tak payah ukur pakai pembaris, tengok berdasarkan foto pun kita boleh agak, lebar lorong yg dicat hijau lebih kurang 1.5 meter je, tidak menepati spesifikasi yg telah disyaratkan...


Sekarang, bila lu sudah kena tekan kaw kaw, lu nk tukar pula lu punya story jadi lain macam... dari 12.5km dah memanjang jadi 33km... termasuk pulak segala flyover sama jambatan... ini dah masuk cerita lain pulak... atau ini pertambahan jarak di luar perancangan asal, iaitu selepas isu ini didedahkan, lu punya kantau sudah kantoi...


Tapi aku tetap respek lu satu perkara... lu selamba je boleh kencing lagi rakyat P. Pinang, dengan penuh keyakinan, walau pun sudah jelas lu punya penipuan sudah kantoi... bukan semua orang boleh bikin apa yg lu bikin... lu serupa sudah standby plan B, plan C dlm semua hal, kalau2 lu punya plan A terebah... mungkin itu pasal juga lu sama lu punya legasi boleh maintain dalam DAP sampai skang, dan lu sendiri boleh kekal sebagai Ketua Menteri P. Pinang sampai ini hari...


Apapun, respek, respek jugak... kincing, kincing jugak... sekarang, kalau lu betul berani, lu betul mau praktikkan lu punya C.A.T, apa kata lu sendiri dedah semua original dokumen berkenaan projek mega mengecat lorong beskal ni... termasuk siapa kontraktor bertuah yg dianugerahkan tender berharga ni... baru la betul punya tailong...

Apa macam? Ada berani ka???

Sumber pic : Tan Khai Beng...

By Mamu Karapoley
Show Comments: OR

0 comments:

Catat Ulasan









Jasper Roberts - Blog

 
REPLACE-WITH-FACEBOOK WIDGET-CODE-HERE