Ahad, 14 Jun 2015

[DUNIA] 'Belly Button Challenge', 'Armpit Hair' Jadi Kegilaan Remaja... Jom Tengok Video Ni, Mungkin Anak Anda Salah Seorang Dari Mereka... #suaramelayubaru #SabahQuake #18SX

Anda rasa anda sudah cukup kurus? Cuba sertai contest ini atau anda boleh cubanya di rumah untuk menilai keupayaan diri anda sendiri...


Cabaran yang dikenali sebagai 'Belly Button Challenge' menjadi kegilaan dikalangan remaja khususnya di China, Taiwan dan Hong Kong...


Malah kemudiannya ia mula menular ke negara-negara barat termasuk USA... Jom tengok video aksi-aksi mereka yang sertai cabaran ini...


Amacam? Anda berjaya sentuh pusat anda sendiri sepertimana yang ditunjukkan dalam video tadi?

Memang pelik contest2 di kalangan remaja masa kini... macam dah tak de benda lain yang nak dipertandingkan... tapi, dari satu sudut, untuk mereka yg sekadar mencuba untuk suka2 di rumah, mungkin ada baiknya juga... sekurang-kurangnya kita boleh nilai samada kita memang berjaya kuruskan badan atau selama ni kita hanya syok sendiri dengan sangkaan tubuh kita memang sudah kurus...

Sementara itu, satu lagi yang mungkin menjadi trend baru di kalangan remaja perempuan terutama juga di China dan juga di negara barat adalah ber'selfie' menayangkan bulu ketiak sendiri... selebet betul trend baru ni...

Cuba tengok video trens selebet dan pengotor ni pula...


Musykil betul aku... muka segak2, tapi boleh pula berbangga dengan berselfie bersama bulu ketiak sendiri... dah tu siap boleh post dan share dalam media sosial pula tu...



Aku harap budaya selebet macam ni tak sampai ke Malaysia... walaupun di Malaysia ramai juga dari bangsa mereka ... 

Tak dapat aku bayangkan kalau ada di kalangan anak Melayu khususnya anak dara sunti yang pi join sekali benda2 alah ni... jahanam...
Show Comments: OR

1 ulasan:

  1. budaya bodoh ini bukan budaya namanya ini adalah diperdaya oleh orng bukan islam.biar orang cina je yg buat,sebagai orng islam jgn terikut orang kafir ini.

    BalasPadam









Jasper Roberts - Blog

 
REPLACE-WITH-FACEBOOK WIDGET-CODE-HERE