-->

Suara Melayu Baru

Breaking News
Loading...

Isnin, 23 Februari 2009

DAP Sokong Permintaan Ibrahim Ali Letak Jawatan. - Bernama


"KOTA BAHARU, 23 Feb (Bernama) -- DAP Kelantan menyokong saranan Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat supaya Anggota Parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali meletak jawatan bagi membolehkan pilihan raya kecil diadakan.

Setiausaha Jawatankuasa Penaja DAP Kelantan, Sew Kok Beng berkata langkah itu sejajar dengan hasrat pengundi di kawasan itu yang mahukan seorang pemimpin 'berwibawa dan mengenang budi'.

"Ibrahim patut meletak jawatan sebagai wakil rakyat kerana sebelum ini kemenangannya atas lambang Pas," katanya ketika ditemui di sini, hari ini.

Kok Beng mengulas saranan Mursyidul Am Pas itu bahawa pengundi di kawasan Pasir Mas perlu diberi peluang bagi menentukan siapa pemimpin yang dikehendaki.

Kok Beng berkata bekas ketua Umno bahagian Pasir Mas itu sepatutnya menghormati Pas yang memberi laluan mudah bertanding di kawasan itu sekaligus mencatat nama sebagai wakil rakyat bebas.

Ibrahim berkata, jika beliau melepaskan jawatan Anggota Parlimen, beliau perlu menunggu lima tahun lagi untuk melayakkannya bertanding."
- Bernama

Inilah masalahnya dengan Pakatan rakyat. Jika individu itu menyokong dan mengampu mereka maka kentutnya pun sudi dicium dan dikatakan 'super' wangi. Tapi bila individu itu mula mengkritik dan mengemukakan pandangan yang betentangan dengan keputusan dan pendapat mereka maka ianya digelar jahat, tak bermaruah dan masuk neraka.

Inilah yang dinamakan politik singkat, bodoh, taksub dan cetek fikiran. Jadi tak hairanlah jika Pakatan Rakyat acapkali dipekena dan diperbodohkan hanya kerana sikap mereka yang sememangnya bodoh sombong sejak dari azali.
Show Comments: OR

1 ulasan:

  1. Ceh, diorg nak tipu sapa?

    Memang Pakatan Robek (PR)

    BalasPadam

Jasper Roberts - Blog

 
REPLACE-WITH-FACEBOOK WIDGET-CODE-HERE